Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/nhocca.org/public_html/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5841

Organisationen

Baggrund og historie

Nepals højland er et afsides og lukket landområde. Området er bakket og bjergfyldt med dårlig infrastruktur og manglende organisering af skoler, lægehjælp, m.v.. Befolkningen har ikke uddannelse og ernærer sig hovedsageligt ved selvforsynende, primitivt landbrug på de højtliggende bjergsider. De meget primitive og fattige forhold forårsager et stort antal forsømte og også forældreløse børn uden adgang til husly, mad, medicin og uddannelse. Mange børn er derfor henvist til at sove på gaden uden varmt tøj, tæpper og har ikke mulighed for at overnatte på nogen form for væresteder. De overlever på almisser, ved tyveri og tiggeri og ofte bliver de ganske unge piger på 8-10 år sex-misbrugt ligesom mange af børnene er afhængige af stoffer.

IMG_0889-300x225Der findes fattigdom i hele Nepal, men den er mest udbredt på landet i de bjergrige områder. Halvdelen af Nepals befolkning lever i fattigdom. I Nepal rammer fattigdommen kvinderne hårdere end mændene. Der er flere jordløse kvinder end mænd. Der er færre piger, der går i skole, end drenge.

Gennemsnitsalderen er også højere for mænd end for kvinder.Nogle gamle traditioner er en af grundene til, at fattigdommen er så udbredt i Nepal. Kvinderne bliver specielt hårdt ramt, fordi religiøse og sociale traditioner betyder, at kvinderne kommer sidst i rækken, når familien skal finde ud af, hvem der skal have den sparsomme mad, i skole, til lægen eller arve.

Mit liv med Nepals børn

Mit liv med Nepals børn

Af Vibeke Pedersen
Bogen kan købes direkte hos Vibeke eller hos saxo.com

Følg os på facebook